Texelverhalen

De mooiste foto van de zomer

De mooiste foto van de zomer

Met veel plezier maak en deel ik vaak Texelse natuurfoto's op social media. Enorm verrast was las ik op 7 november 2022 een mail van Texelditweekend: "Mede namens het Vogelinformatiecentrum, sponsor van onze fotowedstrijd Wat Een Plaatje, mogen we je melden dat je de eerste prijs van onze zomercompetitie hebt gewonnen. Het Vogelinformatiecentrum beoordeelde je foto van het Wagejot, gemaakt op 6 september, als de mooiste van het seizoen. Van harte gefeliciteerd daarmee! Dat betekent dat je de Bynolyt-verrekijker mag komen ophalen."

Texelditweekend WateenplaatjeWimPloeg 980

Nog geen week later heb ik deze gave Bynolyt-verrekijkerverrekijker in overhandigd gekregen van Marc Plomp (eigenaar van Vogelinformatiecentrum Texel). 

Natuurgebied Wagejot

Begin zomer 2022 was het natuurgebied Wagejot in nieuws door de rode verkleuring van het water. Daarna volgde een droge zomer waardoor het water van deze plas bijna helemaal verdampt was. Het leek me leuk om een foto van het het Wagejot te maken bij zonsondergang.

WagejotDroog DSC06959x980

Maar het kwam er steeds niet van....Totdat er regen verwacht werd! Toen dacht ik: "Nu of nooit!" Hierboven zie je hoe droog het Wagejot was rond zonsondergang op 6 september 2022.

De mooiste foto van de zomer

WagejotDroog DSC06954x980

Wat vindt jij van deze winnende foto, plaats je reactie bij de foto op InstagramTwitterFacebook.

Lees het hele artikel van Texelditweekend.

Meer over Texel

Naast foto's maken schijf ik ook regelmatig verhalen over Texel:

Social media

Image

Social media