Texelverhalen

Zeehonden kijken met de Bruuzer

Zeehonden kijken met de Bruuzer

Zeehonden kijken met de Bruuzer

Zeehonden kijken is een ware blevenis als je dit doet met de Bruuzer. Dit is een Texels woord voor 'wildebras' en de naam van een snelle powerboat voor de leukste rib experiences op Texel. Met snelheden tot wel 70 kilometer per uur stuif je over het Wad op zoek naar Zeehonden.

Alleen het varen met de Bruuzer is al een beleving!

Dat dit niet het meest duurzame uitje van Texel is, zal een kind begrijpen. Je krijgt echter wel een onvergetelijke ervaring. En bij het terugkijken van de beelden komt de adrenaline ook terug. Wat mij betreft een echte aanrader.

 

Zeehonden kijken uitgesteld

Wat was dat een tegenvaller! We hadden erg veel zin in een spetterent uitje: varen met een krachpatser van een boot! Het kon niet mooier, er stond ook een pittige wind. Dit leek ons écht gaaf. Maar onderweg naar Oudeschild werden we gebeld: "Het kan niet doorgaan; er staat te veel wind, de golven zijn té hoog. Echt onverantwoord om uit te varen." Dat was even slikken. Enkele dagen later met rustiger weer zijn we alsnog met de Bruuzer mee geweest. Wat een ervaring! Nu begrijpen we pas écht dat het een aantal dagen ervoor écht absoluut niet had gekunt. Wat hebben we genoten!

Vlakke zee

Dat de zee op verschillende plaatsen zó verschillend is hebben we aan de lijve ondervonden. Met een vlakke zee vertrokken we uit oudeschild. Zwemvesten aan en genieten van het mooie weer. Eerst nog een beetje balen dat we zo weinig golven hadden. Als je eenmaal met 70 kilometer per uur over de zee stuift verdampen deze gedachten direct. Wat een snelheid! Dat geeft écht een kick.

 

Zeehonden kijken bij de Razende Bol

Na een tijdje varen kwamen er steeds meer golven. Schijnbaar uit het niet. Dit kwam omdat we vlakbij de Razende Bol gekomen waren. De razende bol is een grote zandplaat in de Noordzee. Alleen bij extreem hoog water en meestal alleen in combinatie met storm komt deze zandplaat onder water. De zandplaat is een favoriete rustplaats voor (jonge) zeehonden. Zie ze eens genieten!

Zeehonden kijken op De Razende Bol

 

Adrenaline kick

Het spookt ond de Razende Bol: Meters hoge golven door de harde wind van een week terug. Met flinke snelheid zijn we hier doorheen gevaren. Wat een geweldige ervaring! Ik hoop dat de foto's en filmpjes verder genoeg vertellen.

Bruuzer DSC06099 1 golven

Nu jij?

Wil jij ook genieten van die schattige zeehondjes? Krijg je ook zin in zo'n spetterend rondje? Of vind je het een leuk idee voor een bedrijfsuitje?

Bruuzer Texel voor een spetterend uitje

Kijk dan verder op https://www.bruuzertexel.nl/

 

Andere verhalen over Texel

VVV Schapenboet de Nederlanden400 NatuurhuisjeDenHoorn400

Zeehonden kijken met de Bruuzer

Social media

Image

Social media