Texelverhalen

Schapeneiland Texel

Schapeneiland Texel

Een échte Texelaar!

Over mensen bestaat wel een discussie. Wanneer ben je nu een échte Tesselaar bent. Door op Texel te wonen, of dat je er geboren bent, of zelfs je voorgeslacht er al minstens drie generaties moet wonen. Over het schapenras is geen discussie. Dat zit in de genen. Schapeneiland Texel is onder andere bekend door het Texelse schaap. Hiervan zijn er op het eiland nog meer dan mensen. Maar ook op 
 
Voor het geval dat het niet helemaal lekker loopt? Dit artikel is nog niet af ;-) (boer Witte) https://www.texelsheep.nl/texelaar/

Lammetjesknuffelen en schapen drijven

Oh, die schattige lammetjes altijd! Je zou ze wel willen knuffelen! Dat kan op de SchapenBoerderijTexel van half februari tot en met de kerstvakantie. Als je ook wilt genieten van honden die een kudde schapen drijven? Plan dit uitje dan rond 11:00 uur of rond 14:00 uur.

Schaapmetlam

Waarom is dat schaap rood op z'n kont?

Een of twee rammen kunnen niet in een paar dagen honderden ooien dekken. Ooien laten het om de zeventien dagen toe om door een ram gedekt te worden. Hoe weet je nu als schapenboer wanneer je schaap moet lammeren? Midden in de nacht wekenlang een paar honderd schapen contorleren is ook niet vol te houden. Daarvoor is het dektuig met dekblok uitgevonden. De dekram krijgt een tuig om met een blok waar verf af komt als hij een ooi dekt. De meeste schapenboeren doen iedere drie weken een andere kleur deklblok in het tuig. En na verloop van tijd zijn alle schapen van een kleur voorzien. Elke kleur ooi krijgt ongeveer in dezelfde periode lammetjes!

Deze ram heeft eerst een groen blok gedragen en heeft nu een rood blok.

Texelse ram IMG 2192 1

DODELIJK: Schaap op de rug

Drachtige schapen hebben meer moeite om overeind te komen als ze op hun rug komen te liggen. En zijn dan zonder hulp, ten dode opgeschreven… 

Schaap op zijn rug DSC00273 1

Onder de wol besparen

Wat zou het opleveren als de door een Texels schapenwollen dekbed je kachel een graadje lager kunt zetten?

Vanaf 8 eurocent per persoon per nacht slaap je onder beste Texelse wol mét een echt Texels wollen kussen!

In de prijsberekening zit:

  • 10 jaar slapen.
  • Je bent regelmatig (naar Texel) op vakantie, we rekenen dus 315(!!) nachten per jaar.
  • We slapen onder 4-seizoenen Texels dekbed, inclusief een heerlijk Texels wollen kussen.

Je betaalt slechts € 0,09 per persoon per nacht: Eenpersoons 140x200cm.
Je betaalt slechts € 0,08 per persoon per nacht: Tweepersoons 200x200cm (kleinste 2-persoons).
Je betaalt slechts € 0,10 per persoon per nacht: Tweepersoons 260x200cm (grootste maat).

Extraatje: Kies voor de nieuwsbrief van Van Morgen, dan krijg je eenmalig € 20,- korting, goed voor 192 nachten gratis slapen voor één persoon!

Dekbedden Van Morgen worden gemaakt op Texel van Texelse schapenwol. Sinds kort mag ik een de foto’s voor promotie op social media.

Alvast welterusten!

Schapenboet

Als je goed oplet merk je dat de platte kant van de Texelse schapenboeten altijd naar het Oosten gericht zijn. Meestal zitten de grote deuren ook aan deze kant. Dit is omdat de meeste harde wind uit het zuidwesten, westen en noordwesten komt. Aan deze kant hebben de schapen dan de meeste beschutting. Als er veel oostenwind is (in de winter) kunnen de schapen vaak ook ín de schapenboet.

Deze schapenboet staat in De Nederlanden. Dit is ook een bijzondere schapenboet, want het is ook een trouwboet!

Schapenboet de Nederlanden
 

Wolbad

Even lekker een uurtje of anderhalf onstpannen in een kribbe gevuld met Texelse schapenwol? Dit is wel écht het ultieme ontspannen. Je hoeft niet een geboekt te hebben bij Hotel Boetiek Texel om tóch van dit exclusieve écht Texelse wellnes te kunnen genieten. De wol creëert een natuurlijk wolvet-masker (lanoline) en is lekker zacht. De heerlijke natuurlijke warmte laten je spieren en gewrichten heerlijk ontspannen.

Lammetjestijd voor jou?

Wil jij ook genieten van die schattige lammetjes? Boek je vakantie dan in het voorjaar. Handig omdat de tarieven een stuk lager zijn dan in het voorjaar!

Genieten van een wolbad in Hotel Boetiek Texel

VVV Schapenboet de Nederlanden400 NatuurhuisjeDenHoorn400

Social media

Image

Social media