Texelverhalen

Fotoshoot op Texel?

Fotoshoot op Texel?

Geen fotoshoot voor mij omdat ik

  • nooit ontspannen op de foto kom
  • fotografen irritant vind
  • ook zelf een (groep)selfie kan maken
  • dit duur vind
  • al foto's zat heb

Ontspannen fotoshoot

Je moet op de foto… Dat is het probleem al. Je moet dit, je moet dat. Je moet hier op letten, daar op letten. Dat geeft spanning en krijg je inderdaad de meest lelijke foto’s. Daarom neem ik graag de tijd om te ontspannen, vanuit diverse hoeken en op verschillende plaatsen de kans grijpen om de leukste plaatjes te schieten. Er zit er vast wel een tussen; het komt wel goed!

Normaal al gek genoeg

Als je met onbenullige grappen mensen in een smile-stand moet krijgen worden het onnatuurlijk gekunstelde foto’s. Kinderen weten al snel wanneer er foto’s gemaakt worden. De ene kruipt weg of zet een pruillip op terwijl de volgende liefst ín de camera kruipt. Welke fotograaf zegt nee bij de vraag ‘mag ik hem zien’? Ik zeg: “Laat het maar gebeuren, we gaan het zien! Mijn rolletje zit niet zomaar vol! We hebben de tijd.”

Niets mis met een selfie

Iedereen is tegenwoordig fotograaf met superdeluxe camera’s op de smartphones. Waarom zou je dan betalen voor digitale foto’s? Zo is het ook. Lekker spontaan en direct. Ook gewoon doen.

Speciaal moment

De eerder genoemde redenen golden tot voor kort ook voor mij. Tot ik onlangs een vraag kreeg van een familie. De moeder was tijdens haar Texelvakantie jarig. Superleuk dat alle kinderen en kleinkinderen op haar verjaardag konden komen. Of ik een groepsfoto wilde maken? Natuurlijk, dat vind ik leuk! Uurtarief gedeeld en de volgende dag om 10 uur afgesproken. Is het goed dat ik nog wat plaatjes schiet? Prima! Dat laatste was uiteindelijk het meest geslaagde onderdeel.

Onvergetelijk

Waar maak je de foto’s dan? Kan iedereen er op tijd zijn? Wat voor weer is het dan? Waar komt het licht vandaan? Hoe staat de wind? Wat voor temperatuur wordt het? Zijn er geen zieken? Allemaal zaken die invloed hebben op het perfecte plaatje. Superleuk als het fotomoment al onvergetelijk is. Dan komen de foto’s later nog als blijvende zichtbare herinnering. Het geeft een kik als je na het doorsturen van de eerste paar foto’s direct ‘Heel mooi Wim!!!’ terugkrijgt! Daar doe je het voor.

Fotoshootgroepsfoto

Gratis bestaat niet

Het uitzoeken van de honderden foto’s (die je zomaar in een uur schiet) en gebruiksklaar maken van tientallen mooiste foto’s neemt meer tijd in beslag dan 1 uur! Dat is ook voor de fotograaf nagenieten. Het mooie ‘goed uit de verf’ laten komen met een enkele nabewerking qua kleur, scherpte of uitsnijding.

Voor een camera waarmee je kwaliteitsfoto’s maakt die je bijvoorbeeld ook op poster- of behangformaat kunt afdrukken betaal je al snel een paar duizend euro. Tijd is geld. Het stopt niet bij het maken van de foto. Wachten op het meest ideale moment om de perfecte foto’s te schieten is meestal onhaalbaar. Uiteindelijk betaal je geld en bezit je hierna een onvergetelijke herinnering!

Een fotoshoot van tot 5 personen neemt ongeveer een half uur in beslag. Op verschillende manieren maken we in goed overleg diverse foto’s, al dan niet met uw hond. De plaats op Texel kan ook in overleg bepaald worden. U krijgt indien gewenst advies over de aanpassing van de uitsnede voor een perfecte afdruk. U krijgt alle bruikbare digitale bestanden in zo hoog mogelijke resolutie, onbewerkt. Kosten: €195,- incl. BTW. Voor grotere groepen maak ik graag een prijs op maat, afhankelijk van uw wensen.

Toch nog niet klaar!

Dan heb je de foto’s gekregen, en dan? Leuke nieuwe profielfoto, dagstatus, beeldschermachtergrond en vul maar in. Vroeger was het best simpel. Je liet je fotorolletje ontwikkelen en je kreeg er 24 of 36 terug. Degene die je mooi vond liet je uitvergroten. Nu moet je op zoek naar een website die het voor je afdrukt. Wat krijg je dan terug? Op hout, doek, canvas? Welke maat? Je kunt zelfs fotobehang laten maken! Of wil je toch een collage maken, met losse foto’s of…? Hierbij kan ik je ook helpen.

Goede ervaringen heb ik met Fotogeschenk.nl. Hier wordt goede kwaliteit en service geleverd. Heb je vragen, krijg je gewoon ook mensen aan de telefoon die je echt verder helpen!

Nu jij!

Benieuwd hoe jouw fotoshoot gaat worden? Ik wel! Laten we een afspraak maken.
Stuur een appje naar 06-51293889 of mail me via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Social media

Image

Social media